V TSK bude v novom školskom roku o 1500 stredoškolákov menej

24.08.2012 Trenčín

Trenčín 24. augusta (TASR) – Stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) navštevovalo v minulom školskom roku 24.699 žiakov, v nasledujúcom by ich podľa predbežných informácií malo byť 23.168, čo je o viac ako 1500 menej. Ich definitívny počet môže ešte nepatrne ovplyvniť druhé kolo prijímacích pohovorov, opravné skúšky a opravné maturitné skúšky.

Ako TASR informoval riaditeľ Úradu TSK Vladimír Buzalka, v školskom roku 2012/2013 bude v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK 46 škôl - 11 gymnázií, štyri obchodné akadémie, tri stredné priemyselné školy, dve spojené školy, 22 stredných odborných škôl a jedna jazyková škola. V krajskej pôsobnosti sú tiež dve školy v prírode a jedno krajské centrum voľného času.

"Zastupiteľstvo TSK na svojom júnovom zasadnutí zrušilo Strednú odbornú školu polytechnickú v Prievidzi s tým, že všetok majetok, práva a povinnosti, pohľadávky a záväzky prešli dňom 1. júla 2012 na Strednú odbornú školu T. Vansovej v Prievidzi," priblížil Buzalka.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zaradilo od 1. septembra do zoznamu študijných a učebných odborov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK 17 nových odborov v desiatich stredných školách. Buzalka okrem iného vyzdvihol aj vytvorenie učebného odboru praktická žena na Strednej odbornej škole J. Ribaya v Bánovciach nad Bebravou. Dvojročný študijný odbor je určený najmä pre mladé dievčatá, ktoré nemajú ukončenú základnú školskú dochádzku a touto formou si môžu rozšíriť vedomosti.
 

Vyberte región